Міліцію перейменують у поліцію – Аваков

Арсен Аваков

У складі Міністерства внутрішніх справ буде поліція, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який на своїй сторінці у Facebook представив концепцію реформи МВС.

«У складі МВС буде поліція, сумніви відпали після сформульованої норми про «народну міліцію» в недавньому законі про «особливий режим» у низці районів Донбасу. З цим погодилися всі учасники експертної групи – від цивільних активістів до офіцерів міліції зі стажем: «Не хочемо асоціюватися з тією міліцією!», – написав Аваков.

За словами міністра, ще багато чого потрібно узгодити і доопрацювати перед тим, як вносити концепцію реформи і план її імплементації на Кабінет міністрів.

«Сьогодні прийняв рішення оприлюднити коротку відеопрезентацію концепту реформи. Повна версія, що включає в себе Стратегію розвитку органів внутрішніх справ України, Концепцію реформи МВС, Деталізацію за напрямками, План імплементації, ряд уже конкретних рішень Кабінету міністрів із реальних змін – у найближчі дні будуть представлені на Кабінеті міністрів. А поки, в переддень, прошу Вас використовувати можливість для пропозицій, роздумів і критики в рамках публічного етапу обговорення», – написав Аваков.

Парламент України на закритому засіданні 16 вересня ухвалив президентський закон про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. Такий порядок має діяти три роки. Документ також передбачає проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

Цей закон також передбачає створення в окремих районах Донбасу загонів «народної міліції».