«Путін, досить брехати і воювати!». У Москві готують «Марш миру»

Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року

Москва – «Марш миру» пройде в неділю, 21 вересня, в багатьох містах світу. Пройде такий марш і в Москві,як акція проти російської агресії в Україні, що повинна стати наймасовішою за останні півроку. Організатори очікують, що в центрі Москви зберуться десятки тисяч людей.

Напередодні «Маршу миру» організаторам акції в Москві вручили документ, який застерігає від порушення законодавства при проведенні зборів і мітингів. Один із організаторів заходу Сергій Давідіс вважає, що ніякої особливої юридичної сили документ не має, але в деякій мірі він є свідченням суспільної уваги до акції. Давідіс і його однодумці сподіваються, що акція пройде без ексцесів, хоча, враховуючи поділ в російському суспільствіщодо подій в Україні, можливість провокацій організатори не можуть виключити.

Сергій Давідіс

«Виключити цієї ймовірності не можна. Дійсно, поділ (суспільства) дуже потужний, на жаль. Та сторона, яка не поділяє цінностей світу і вимог, висловлюваних нашим маршем, вважає неприпустимою іншу думку, що, звичайно, сумно. І саме по собі це свідчить про деяку меншовартість такої позиції. Тим більше, якщо хтось вирішить вдатися до якихось силових дій у відповідь на слова «мирна хода», що реалізує конституційне право», – сказав Сершій Давідіс.

Протест проти російської агресії

Організатори акції готують кілька основних гасел. Відомо, що головним стане «Путін, досить брехати і воювати!» –воно було затверджене Комітетом протестних дій. Головний редактор «Єженедельного журналу» та один із організаторів акції Олександр Риклін вважає, що для багатьох російських громадян «Марш миру» – чи не єдина можливість висловити невдоволення поведінкою влади.

Олександр Риклін

«Росія сьогодні позиціонує себе у світі як агресор, не приховує цього, загалом, робить це цілком відверто. Те владне угруповання, яке сьогодні рулить всім цим, абсолютно перестало соромитися. Ми виходимо з того, що в нашій країні ще достатньо людей, які вважають таку політику згубною для країни і нації;людей, які з нею не згодні, які готові чинити опір і вийдуть на марш, щоб висловити це своє неприйняття політики такого штибу», – зазначив Риклін.

Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року

Остання за часом масова протестна акція відбулася в Москві 15 березня і пов'язана вона була з подіями в Криму. Тоді в центрі російської столиці пройшла хода, в якій взяли участь кілька тисяч осіб. Півроку тому вони пройшли тим же маршрутом, який запланований на неділю.

Марш миру, Москва, 15 березня 2014 року