Позачерговий з’їзд суддів пікетували активісти в масках Ківалова

Your browser doesn’t support HTML5

Активісти «Реанімаційного пакету реформ» і Люстраційної сотні організували пікет під будівлею, де відбувається XII позачерговий з’їзд суддів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у масках із зображенням Сергія Ківалова вони тримали плакати з написами «Досить хлопчиків Портнова», «Судді, небесний суд розгляне і ваше діло», «Яким судом судите, таким і будете судимі», а також роздавали делегатам з’їзду листівки з п’ятьма прізвищами суддів, яких, на думку активістів, не можна обирати.

Листівка «Реанімаційного пакету реформ» зі списком суддів, яким не довіряє громадськість, Київ, 25 вересня 2014 року

«Ми чітко знаємо і це видно з відкритих джерел, що люди, які можуть бути тут обрані, мають прямий стосунок до пана Ківалова. Багато хто з ним працював, багато хто захищав у нього кандидатські дисертації. Судова система має шанс самоочиститися і всього-на-всього треба, щоб судді, які йдуть на цей з’їзд розуміли, яка влада їм надана і зважилися проголосувати розумно на користь людей, а не на користь тих, хто смикає їх за ниточки», – пояснив активіст «Реанімаційного пакету реформ» Андрій Андрушків.

На сьогоднішньому позачерговому XII з’їзді судді обиратимуть членів Вищої кваліфікаційної комісії і Вищої ради юстиції, тобто тих органів, які відповідають за призначення, переведення і звільнення суддів.

На відкриття з’їзду прибув і президент Петро Порошенко, який наголосив, що створення судової системи, яка відповідає європейським стандартам, є його «обов’язковим пріоритетом».