Україна отримає 426 тисяч євро від ОБСЄ на потреби жертв торгівлі людьми

Your browser doesn’t support HTML5

ОБСЄ започатковує програму допомоги України, щоб покращити економічне становище жертв торгівлі людьми. Проект буде спрямований на підтримку моделі соціального бізнесу як інструменту подолання викликів, що постають у зв’язку з торгівлею людьми.

За даними організації, саме люди з нестабільним економічним становищем найлегше потрапляють до групи ризику і можуть стати жертвами злочинної експлуатації. Таким чином, ОБСЄ спонсорує створення соціальних підприємств, які можуть стати джерелом прибутку, тимчасового працевлаштування і підтримки для людей, що входять до групи ризику або вже стали жертвою торгівлі людьми.

Зокрема, координатор проектів ОБСЄ в Україні посол Вайдотас Верба розповів, що планується залучити 4 партнерів серед громадських організацій або підприємств.

«Що стосується можливих сфер (діяльності – ред.), дуже важливо, щоб ті організації, які цим займуться, могли співпрацювати з малим бізнесом, закладами швидкого харчування, народною творчістю, ресторанами, та інше», – додав Верба.

Планується, що це буде кількарічний проект, кошти на який збиратимуть поступово. ОБСЄ планує надати 426 тисяч євро, з них вже вдалось залучити 350 тисяч євро. Зокрема, як повідомив новопризначений посол Канади в України Роман Ващук, уряд Канади виділить 450 тисяч канадських доларів (близько 318 тисяч євро – ред.) в рамках цієї програми.