Президент пропонує змінити межі районів на Луганщині

Президент Петро Порошенко пропонує народним депутатам розглянути як першочергові проекти постанов щодо внесення змін до меж районів Луганської області та забезпечення підвищення керованості і наведення порядку у Луганській області, повідомила сьогодні прес-служба голови держави.

На нараді з керівниками фракцій та депутатських груп він запропонував підтримати проекти постанов, внесені на розгляд Верховної Ради головою Луганської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем, мовиться в повідомленні.

Як сказав із цього приводу постійний представник президента у Верховній Раді Руслан Князевич, необхідність розгляду цього питання виникла у зв’язку з тим, що певні райони Луганської області частково не контролюються українською владою. «Для належного здійснення управління цими територіями і забезпечення життєдіяльності цих районів Луганської області треба внести зміни до меж районів Луганської області і приєднати до тих районів, які ми контролюємо», – наводить прес-служба слова Князевича.

За цими словами, на нараді з президентом усі без винятку представники парламентських фракцій і груп підтримали цю пропозицію.

«Це важливе рішення, яке дасть можливість після його прийняття невідкладно відкривати в цих районах територіальні відділення Державного казначейства, виплачувати людям пенсії і заробітні плати, надавати весь пакет соціальних послуг, зобов’язання по яким несе держава. Це те найважливіше, на що очікують мешканці Луганщини сьогодні», – додав Князевич.

Україна так само наразі не контролює й у Донецькій області деякі території, окуповані сепаратистами і російськими військами, але про ймовірну аналогічну ініціативу щодо змін районів на Донеччині наразі не повідомляли.