Міненерговугілля: графік відімкнення електроенергії розробили на випадок аварійних ситуацій

Міністерство енергетики і вугільної промисловості не виключає віялових відключень електроенергії у разі аварійних ситуацій. Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан.

«Ці графіки використовувалися завжди, вони є, вони використовуватимуться в аварійних ситуаціях. Але дай Боже, щоб таких ситуацій не було», – сказав Продан.

На початку місяця міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак заявив, що Кабмін поки що не планує застосовувати періодичні відімкнення електроенергії.

Раніше Міністерство енергетики і вугільної промисловості погодило застосування від 29 серпня графіків аварійних відімкнень електроенергії. Вони відбуватимуться за узгодженими графіками під час ранкових і вечірніх пікових навантажень – від 9:00 до 11:00 і від 20:00 до 22:00. Відімкнення будуть здійснюватися відповідно до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відімкнення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання», затвердженої наказом Міненерговугілля.

26 серпня набуло чинності розпорядження Кабінету міністрів України «Про прийняття тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку».