Силовики повинні запобігти зриву засідання Верховної Ради 14 жовтня – Порошенко

Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголосив, що правоохоронці мають запобігти провокаціям, спрямованим на зрив засідання Верховної Ради 14 жовтня. Про це він заявив у четвер під час наради з участю керівників силових відомств, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра та голови ЦВК, повідомляє прес-служба глави держави.

«Нам відомо, що планується низка заходів, яка не має нічого спільного ні з демократією, ні зі свободою, ні з захистом інтересів України, ні з засадами Майдану і Революції Гідності. Я впевнений, що не можна дозволити через механізми такого тиску дестабілізувати роботу парламенту, зірвати прийняття ключових законів, які внесені у вівторок у порядок денний», – наголосив президент.

Порошенко зазначив, що силові структури мають запобігати підготовці таких заходів.

«14 жовтня, і ті 2,5 тижні, що залишились до виборів, – це персональна відповідальність кожного керівника силового відомства за забезпечення миру та спокою українських громадян», – заявив Порошенко.

За його словами, недопущення відкриття «другого фронту всередині країни» – відповідальність силовиків.

«Маємо зупинити підкуп і суттєво збільшити відповідальність. Комусь це дуже не подобається і хтось через механізми зриву засідання Верховної Ради хоче продовжувати підкуп громадян і через цей механізм потрапити до складу нового парламенту. Я, як президент і як гарант Конституції, обіцяю, що зроблю все, що в моїх силах, для того, щоб зупинити ці процеси», – заявив Порошенко.

14 жовтня на засіданні Верховної Ради планується розгляд низки питань, зокрема, пакету антикорупційних законопроектів та проектів законів щодо забезпечення виборчих прав громадян, у тому числі військовослужбовців у зоні АТО.

Позачергові парламентські вибори мають відбутися 26 жовтня.