Керівник ООН закликає відвернути «різанину» в Кобане

Повітряний удар по позиціях ісламістів на околиці Кобане, погляд із турецького боку кордону, фото 10 жовтня 2014 року

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав у неділю до дії для того, щоб відвернути «різанину цивільних» у курдському за населенням сирійському місті Кобане, яке штурмують радикальні ісламісти з угруповання «Ісламська держава».

Тим часом із самого міста повідомляють цього ж дня, що сили самооборони місцевих курдів, а також повітряні удари міжнародної коаліції під проводом США на цей час зупинили наступ ісламістів на місто. Наразі ті захопили близько 35–40 відсотків його території.

Місто Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, перебуває в облозі значних сил радикального ісламістського сирійсько-іракського угруповання «Ісламська держава». Курдські діаспори у світі критикують Туреччину за відмову втрутитися на захист міста. Туреччина, яка має проблеми зі своєю курдською меншиною, тим часом перекрила кордон і не пропускає до сирійського міста місцевих турецьких курдів, охочих піти на його захист добровольцями.