Батальйон «Шахтарськ» розформований через мародерство – Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

Міністерство внутрішніх справ розформувало батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шахтарськ» через непоодинокі випадки мародерства серед його бійців. Про це в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«Батальйон «Шахтарськ», який чудово бився під Іловайськом був розпущений наказом міністра тому, що були неодноразові випадки мародерства у Волновасі та інших ситуаціях», – повідомив міністр.

Аваков шкодує, що 50 мародерів із 700 бійців батальйону заплямували честь всього спецзагону. Керівник МВС наголосив, що в інших спецбатальйонах посилена дисципліна серед особового складу, і це дозволило упередити випадки мародерства.

Батальйон «Шахтарськ» був створений у червні 2014 року у структурі ГУ МВС України в Дніпропетровській області і названий на честь невеликого міста на Донеччині. У мирний час населення Шахтарська становило понад 50 тисяч жителів. У липні-серпні у місті відбулися запеклі бої в ході антитерористичної операції проти проросійських бойовиків. У вересні українські війська вимушено відійшли з Шахтарська.