Парламент підтримав виділення коштів на протезування учасників АТО

Поранений боєць АТО, фото Олександра Чекменьова

Верховна Рада проголосувала за виділення коштів на протезування учасників антитерористичної операції. За ухвалення в цілому відповідних змін до державного бюджету на 2014 рік проголосували 248 депутатів при мінімально необхідних 226.

Як йдеться у пояснювальній записці, документ передбачає внесення змін до закону про держбюджет-2014 у частині збільшення видатків за бюджетною програмою «Керівництво й управління у сфері соціального захисту інвалідів та ветеранів» на 2,18 мільйона гривень і запровадження нової бюджетної програми, за якою 7 мільйонів гривень виділяють на «протезування й ортозування виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні», осіб, які брали участь в АТО й втратили функціональні можливості кінцівок.

Виступаючи в парламенті, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, заявив, що Кабінет міністрів просить Верховну Раду внести зміни до державного бюджету і виділити 7 мільйонів на протезування за кордоном учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях і 2 мільйони гривень на потреби Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО.