Більшу частину Кобані контролюють курди – Пентагон

Турецькі курдки показують знак перемоги під час похорону бійців, які загинули, обороняючи Кобані від «Ісламської держави»

Курдські сили безпеки контролюють більшу частину сирійського міста Кобані, а бойовики «Ісламської держави» упродовж останніх днів припинили просування. Про це повідомляє військове командування США.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, ситуація у Кобані і досі залишається «хиткою», але на цей момент курди тримають оборону на землі, а повітряні удари США стримують просування ісламістів. Хоча, каже Кірбі, угруповання «Ісламська держава» і досі «загрожує» Кобані.

Коаліція під проводом США продовжує наносити авіаудари по позиціях джигадистів, а американські літаки 20 жовтня скинули з літака курдським силам безпеки у Кобані зброю та медикаменти.

Проте, за словами речника Пентагону, можливо, що хоча б один з 28 доставлених комплектів зброї міг бути ненавмисно скинутий на території, де перебувають бойовики «Ісламської держави».

Очевидці повідомляють, що 21 жовтня бої у Кобані стали менш інтенсивними.

Бої за Кобані між курдськими силами безпеки та «Ісламською державою», яка захопила значні території у Сирії та Іраку триваю від початку жовтня.