Ярема: ще сімом працівникам ДАІ повідомлять про підозру в переслідуванні Автомайдану

Your browser doesn’t support HTML5

Прокуратура Київської області має намір повідомити про підозру ще сімом працівникам ДАІ про незаконне складання адміністративних протоколів про порушення правил дорожнього руху учасниками Автомайдану. Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, про це генеральний прокурор Віталій Ярема заявив на зустрічі з активістами Автомайдану.

За його словами, п’ятеро із цих працівників ДАІ загалом склали 72 незаконні рапорти, ще двоє – склали три рапорти.

Генпрокурор запевнив, що розслідування за всіма іншими епізодами триває. «Здійснюється допит свідків, потерпілих, працівників міліції, відібрано зразки почерків працівників автоінспекції, призначено необхідні почеркознавчі експертизи», – йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Як повідомив Ярема, всього за зверненнями громадян, що найшли протягом лютого-березня 2014 року, зареєстрували 135 кримінальних проваджень. За словами генпрокурора, досудове слідство в цих кримінальних провадженнях триває.

Тим часом, під стінами Генпрокуратури представники Автомайдану вимагали звіту генерального прокурора Віталія Яреми про розслідування переслідувань активістів під час Майдану.

Раніше сьогодні в прокуратурі Києва заявили, що повідомили про підозру в участі у масових репресіях проти автомайданівців двом інспекторам столичної ДАІ.

Під час масових акцій протесту в Києві учасники Автомайдану проводили пікети біля будинків вищих державних посадових осіб, в тому числі біля резиденції «Межигір’я» колишнього президента Віктора Януковича. Працівники ДАІ тоді складали рапорти про порушення правил дорожнього руху.