Німеччина скасовує плату за довгострокові візи для українців – МЗС

Німеччина скасовує для громадян України плату за довгострокові візи. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ у Facebook.

«Федеративна Республіка Німеччина скасувала з 1 листопада 2014 року оплату за оформлення національних довгострокових віз з метою працевлаштування, навчання, возз’єднання сім’ї тощо. Зазначене рішення було ухвалене німецькою стороною виключно для громадян нашої держави з урахуванням розпорядження Кабінету міністрів України від 22.10.2014 року № 1016-р «Про оформлення довгострокових віз для в’їзду в Україну громадянам Федеративної Республіки Німеччина», – мовиться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, своєю чергою, закликав українців не плутати цей тип віз із туристичними.

«Німеччина скасувала оплату за довгострокові національні візи для українців. Важливий крок. Тільки не плутайте: це не безкоштовний шенген», – написав Клімкін у Twitter.

За повідомленням МЗС, Німеччина стала шостою країною ЄС після Латвії, Литви, Естонії, Словаччини та Польщі, які підтримали ініціативу Києва щодо скасування візових зборів за оформлення національних віз терміном понад три місяці.