Порошенко очікує якнайшвидшого формування нової коаліції

Президент України Петро Порошенко

Українська влада отримала переконливий вотум довіри від народу. Про це заявив президент України Петро Порошенко у зверненні щодо завершення дострокових парламентських виборів.

«Результати екзит-полів показують, що я не помилився, ухвалюючи рішення про позачергові вибори парламенту. Перезавантаження влади завершується. Зволікання зараз з реформами – смерті подібно. Тому я очікую якнайшвидшого формування нової коаліції. І хоча це обов’язок політичних партій та народних депутатів, як президент, не буду стороннім спостерігачем. Я максимально прискорюватиму цей процес, який має завершитися формуванням нового уряду та ухваленням першого пакету реформаторських законів», – сказав Порошенко.

Петро Порошенко також зазначив, що його команда «вже підготувала ґрунтовний проект коаліційної угоди».

«Вона – не про посади. Вона – про принципи та ідеали, про реформи та конкретні закони. Вона – про зміни на краще для всіх та кожного», – говорить президент.

Голова Верховної Ради України сьомого скликання, однин з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов заявив, що підготовлений президентом проект коаліційної угоди є технічним документом і його підписання є зайвим.

За попередніми даними національного екзит-полу, на парламентських виборах п’ятивідсотковий бар’єр долають 7 політичних партій.

За партію «Блок Петра Порошенко» проголосували 23%, «Народний фронт» – 21,3%, «Самопоміч» – 13,2%, «Опозиційний блок» – 7,6%, «Свобода» – 6,3%, Радикальну партію – 6,4%, «Батьківщина» – 5,6%.

26 жовтня в Україні позачергові парламентські вибори.