Москаль повідомляє про обстріл села Новотошківка на Луганщині

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль

На Луганщині почався артилерійський обстріл села Новотошківка Попаснянського району, серед мирних мешканців є поранені, одна людина загинула. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

У Луганській ОДА зазначають, що населений пункт обстрілюють із важкої артилерії та систем залпового вогню «Град».

«У Новотошківці немає й ніколи не було українських військових, обстрілювати її немає сенсу. Вчора терористи з «Градів» обстріляли сусіднє село Тошківка, частково зруйнувавши школу, а сьогодні – Новотошківка», – зазначає Москаль.

Крім того, вчора, 29 жовтня, о 21.00 бойовики угруповання «ЛНР» обстріляли місто Щастя Луганської області. За даними Луганської облдержадміністрації, протягом двох із половиною годин було здійснено три мінометні обстріли міста. Жертв та значних руйнувань немає.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

20 жовтня «прем’єр-міністр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко звинуватив українську владу у зриві мирного процесу. За його словами, перемир’я треба вважати припиненим. Після цього він заявив, що бойовики планують відбити міста Слов’янськ, Краматорськ і Маріуполь, які контролюють українські військові.