За «виборами» в Донецьку спостерігатиме «АБСЄ»

Для спостереження за незаконними «виборами» в «ДНР» створена «моніторингова організація» під назвою «АБСЄ».

Про це в своєму твітері пише журналіст канадської щоденної газети Globe and Mail Марк МакКіннон.

Він же повідомляє, що ОБСЄ каже, що «це не їхні люди», про тих, хто презентує цю «організацію».

Журналісти, які співпрацюють із російським телеканалом RT, Ґрем Філіпс і Ґонсало Ванча також повідомили в своїх твітерах про презентацію «АБСЄ».

За даними Ґрема Філіпса, до місії цієї «моніторингової організації» входитимуть 30 спостерігачів, її представили Алессандро Муссоліно з Італії та Евад Стадлер з Авcтрії. За даними Ґонсало Ванча, до місії цієї «моніторингової організації» входитимуть кілька колишніх консервативних політиків з Австрії та Італії.

Напередодні російське агентство «РІА Новості» повідомило про те, що «співробітники ОБСЄ оглянули виборчі дільниці з виборів до ДНР».

«Зокрема, представники місії ОБСЄ, що працюють в Донецьку, відвідали виборчу дільницю в школі номер 1, розташовану неподалік готелю, де вони живуть. Вони оглянули кабінки для голосування та столи, за якими вестиметься реєстрація виборців», – мовиться в повідомленні «РІА Новості».

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ поки що не надавала офіційних коментарів з цього приводу.

2 листопада в Донецьку і захоплених сепаратистами частинах Донеччини мають відбутися незаконні «вибори» так званих «глави» та «парламенту» угруповання «ДНР». Схожі «вибори» хочуть провести й сепаратисти Луганщини. Україна, ЄС та США заявили про те, що їхнє проведення суперечить Мінським домовленостям, оскільки ті передбачають, що вибори в цих частинах Донбасу мають відбутися відповідно до українського законодавства, тобто 7 грудня.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив натомість, що, на думку Росії, ці вибори відповідають Мінському протоколу, і його країна визнає їхні результати.