На Луганщині бойовики залишили без електроенергії Станично-Луганський район – Москаль

Геннадій Москаль

Голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль заявляє про знеструмлення бойовиками Станично-Луганського району. Про це йдеться у повідомленні на сторінці Луганської ОДА у «Фейсбуці».

За словами Москаля, у результаті знеструмлення без електроенергії залишилися 42 тисячі жителів району. Через відсутність електроенергії припинилася подача води, відключено опалення.

«ЛЕП (лінії електропередач – ред.) перебиті навмисно, тому що жодних бойових дій на цій території не велося. Навмисно також перебито відновлений газопровід у Чернухиному. Все це при тому, що на підконтрольній Україні території постійно діють віялові відключення електроенергії, від яких страждають громадяни, а за електроенергію й газ, які Україна поставляє «ЛНР», ніхто не платить жодної копійки», – зазначив Москаль.

Він додав, що якщо протягом двох діб бойовики не відновлять електро- і газопостачання в згаданих населених пунктах, обладміністрація звернеться до уряду «з проханням вжити адекватних заходів з поставок електрики, газу та води на територію «ЛНР»».

Раніше в угрупованні «ЛНР» заявляли про намір перейти на енергопостачання з Росії.