Розширення санкцій щодо Росії залежатиме від ситуації в Україні – голова Єврокомісії Юнкер

Жан-Клод Юнкер

Питання про поглиблення чи розширення європейських санкцій щодо Росії сьогодні не на порядку денному. Про це заявив новий голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер після сьогоднішнього першого засідання так званої колегії, де беруть участь всі профільні єврокомісари.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, з огляду на незаконні «вибори» на Донбасі, продовження бойових дій, посилення напруги та загальне погіршення ситуації, керівник виконавчої євроустанови висловив думку, що все надалі залежатиме від розвитку подій на місці.

«У мене таке враження, що ті санкції, які ми вже наклали, залишаться там, де вони є, і такими, як вони є», – каже Жан-Клод Юнкер.

Голова Єврокомісії додає, що те, чи «казати «так» чи «ні» поглибленню або розширенню санкцій, залежатиме від розвитку подій на місці».

Раніше у Білому домі пригрозили поглибленням санкцій проти Росії за те, що Москва визнала незаконні «вибори» на підконтрольній бойовикам частині територій Донбасу. Посилити санкції проти Росії Захід закликає Україна.