Президент США затверджує направлення нових військ до Іраку

(ілюстраційне фото)

Президент США Барак Обама затвердив сьогодні направлення до Іраку ще півтора тисяч американських військових, які перебуватимуть там у небойових функціях.

Ці військові навчатимуть, консультуватимуть і допомагатимуть силовим структурам Іраку, включно з регіональними силами курдської автономії «пешмерґа», для успішнішої боротьби проти радикального угруповання «Ісламська держава», повідомив речник Білого дому Джош Ернест.

Ці війська розташуються на базах біля Багдада й Ербіля, де зараз уже стоять американські військові з небойовими функціями.

Сьогодні ж Обама зустрівся в Білому домі з лідерами республіканців і демократів у Конгресі й закликав законодавців підтримати його запит і надати 5 мільярдів 600 мільйонів доларів на операції проти угруповання «Ісламська держава» в Іраку й Сирії. Із цієї суми 1 мільярд 600 тисяч мають піти на згаданих військових США в Іраку. Після передислокації додаткових півтора тисяч кількість американських військових, які навчають і консультують силові структури Іраку, складе 3 тисячі 100 осіб.

Бойові війська США вийшли з Іраку наприкінці 2011 року.