Уряд ухвалив розпорядження про виплату допомоги родині кінорежисера Сенцова

Олег Сенцов

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження «Про виплату щомісячної грошової допомоги родині українського кінорежисера та сценариста Сенцова О. Г.», повідомляє прес-служба Кабміну.

«Олег Сенцов, який був незаконно затриманий співробітниками Федеральної служби безпеки Росії, цинічно звинувачений у міфічному тероризмі та досі утримується під вартою на території Російської Федерації, має двох малолітніх дітей: 12-річну доньку Аліну та 9-річного сина Владислава. Ці діти, як ніхто інший зараз потребують уваги та підтримки, зокрема і фінансової. Саме тому Уряд схвалив надання родині Олега Сенцова державної фінансової підтримки до моменту його звільнення», – зазначив міністр культури Євген Нищук.

Текст розпорядження на сайті Кабміну ще не опублікували.

Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Сенцову загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, у цій справі арештовані ще три людини.

Лефортовський суд Москви продовжив арешт українському режисерові до 11 січня 2015 року.

Звільнити Сенцова закликають багато його колег і правозахисники, які вважають його політичним в’язнем. На їхню думку, звинувачення проти нього сфабриковані, а режисер був затриманий за свою громадянську позицію. Сенцов – активний учасник Майдану.