Колишнього працівника СБУ, який впустив бойовиків до аеропорту Донецька, судитимуть

=

Слідчі головного слідчого управління СБУ направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з підрозділів управління СБУ в Донецькій області, повідомляє прес-служба відомства.

«У травні офіцер, зрадивши Військовій присязі, вступив у злочинну змову з бойовиками терористичної організації «ДНР» та взяв участь у захопленні адміністративної будівлі міжнародного аеропорту міста Донецьк», – йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що наразі зловмисник перебуває під вартою і чекає на вирок суду.

Справу розслідували за статтею 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За вчинення зазначеного злочину законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.

7 листопада СБУ затримала колишнього співробітника СБУ, який у травні забезпечив проникнення сепаратистів до аеропорту Донецька.

Тоді ж оприлюднили запис із камер спостереження Донецького аеропорту, в якому зафіксовано співробітника СБУ, який, використовуючи власну магнітну картку, забезпечив безперешкодне проникнення до адмінбудівлі аеропорту членів угруповання «ДНР», у тому числі ватажка батальйону «Восток» Олександра Ходаковського і так званого міністра «ДНР» Олександра Бородая».

​Відео: Служба безпеки України

Наприкінці травня сепаратисти захопили Донецький міжнародний аеропорт, проте згодом українські силовики звільнили аеропорт.
Донецький аеропорт контролюють українські військові, але бойовики регулярно атакують позиції бійців АТО.