Російський «Перший канал» поклав провину за збитий «Боїнг» на український літак

«Перший канал» російського телебачення поклав провину за збиття пасажирського літака Малайзійських авіаліній над Донбасом на український реактивний винищувач МіГ-29.

У програмі «Однако» за вечір п’ятниці її ведучий Михайло Леонтьєв посилається на «випускника Массачусетського технологічного інституту, авіаексперта з двадцятирічним досвідом» Джорджа Білта. Він нібито надіслав на адресу Російської спілки інженерів знімок, «імовірно, зроблений іноземним супутником-шпигуном в останні секунди польоту малайзійського «Боїнга» над Україною».

На «знімку», оприлюдненому в ефірі програми, нібито видно реактивний літак, який поцілив у «Боїнг».

Жодна офіційна установа чи посадова особа України чи Росії цю версію наразі не коментувала.

Програма вже викликала хвилю негативної реакції в соціальних мережах. Блогери виявили десятки грубих фальсифікацій на продемонстрованому зображенні, яке вперше виклали на одному з проросійських форумів іще місяць тому. У відповідь на це ведучий програми Михайло Леонтьєв в ефірі радіостанції «Ехо Москви» заявив, що ні про що не стверджував у своїй програмі, і назвав критиків «бидлом».

Внаслідок авіакатастрофи пасажирського літака у липні на Донбасі загинуло 298 осіб. Австралійський прем’єр-міністр Тоні Еббот раніше заявив, що його країна має докази того, що літак збили ракетою з зенітного ракетного комплексу, який спершу завезли на схід України з Росії, а потім повернули назад у Російську Федерацію.

На цю ж тему: Навіщо бреше «Перший канал»?