Санкції проти Росії не обговорюватимуться у першу чергу – Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Нові санкції проти Росії не будуть обговорюватися у першу чергу. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Брюсселі, де проходила зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств країн ЄС.

«Ми не маємо іншої можливості, як подивитися, чи є підходи для того, щоб з Україною і, звичайно, з Росією привести до деескалації всієї ситуації. Тому сьогодні нові санкції проти Росії не будуть обговорюватися у першу чергу. Ми будемо обговорювати ситуацію у цілому, але також ми маємо обговорити, чи ми можемо більше зробити у тому ж напрямку, а також ми маємо думати поза межами дотеперішніх рамок», – зазначив Штайнмаєр.

У понеділок міністри закордонних справ Європейського союзу погодилися розглянути нові санкції проти проросійських сепаратистів на сході України.

Міністри чекають пропозицій щодо переліку сепаратистів, яких долучать до списку санкцій, до кінця місяця.

Цей крок має стати відповіддю на так звані «вибори», проведені бойовиками 2 листопада на території Донецької і Луганської областей, які ЄС не визнає.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні російських військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.