Президента Чехії закидали яйцями за «проросійську політику»

Your browser doesn’t support HTML5

«Червона картка» для Земана і Путін у ведмежій шкурі

Під час святкування 25-ї річниці Оксамитової революції у Празі активісти освистали і закидали тухлими яйцями президента Чехії Мілоша Земана за його «проросійську політику» і за публічне використання лайки. Це сталося, коли Земан виступав перед пражанами.

Одне яйце влучило у президента Німеччини Йоахіма Ґаука, який був присутній на святкуванні разом з президентами Угорщини, Польщі та Словаччини.

За повідомленнями, на мить Ґаук був приголомшений, але продовжив участь у святкуваннях.

Раніше 17 листопада Мілош Земан дав інтерв’ю одному з російських телеканалів і заявив, що «в Україні відбувається звичайна громадянська війна», а санкції Заходу проти Росії не є виграшною стратегією.

У Чехії в понеділок, 17 листопада, відзначили День свободи і демократії – державне свято, присвячене річниці початку Оксамитової революції у тодішній Чехословаччині. Цього року від тих подій минуло 25 років.

Під час офіційних заходів президенти Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Німеччини відкрили пам’ятну дошку у чеській столиці Празі на місці, де 17 листопада 1989 року почалася масова студентська демонстрація. Жорстоке побиття демонстрантів увечері того дня поклало початок революції, яка скинула комуністичну владу.