У Римі українці «окупували» Колізей

Римські українці протестують проти російської агресії, 20 листопада 2014 року, фото Олесі Татарин

Українці провели в італійській столиці акцію під Колізеєм. Аматорська вистава була присвячена річниці подій на Майдані в Києві та спрямовувалася проти російської окупації українських територій у Криму та на Донбасі.

Організаторами акції стали оргкомітет «Євромайдан Рим» та Конгрес українців Італії, інформує у Facebook координатор оргкомітету Олесь Городецький.

Під час маніфестації на фоні мінорних музичних композицій активісти продемонстрували своє ставлення до «агресивної імперіалістичної політики Росії щодо країн-сусідів», а також «окупації України за мовчазної згоди Європи».

Окрема сценка була присвячена маніпуляціям в європейській пресі, метою яких, на думку демонстрантів, є спотворення реальної картини подій на сході України.

Учасники акції роздавали перехожим листівки з описом подій в Україні. На плакатах були зображені карикатури на Путіна з надписами італійською та англійською мовами «Путін, забирайся геть з України», «Російський «патріотизм» – це знищення інших народів», «Росія – спонсор тероризму».

Українці Риму щотижня проводять різноманітні акції на підтримку України. Щонеділі вони відправляють гуманітарну допомогу для потреб українських військових в зоні АТО.