Жителі Донбасу бояться російського наступу на інші території України – муфтій Ісмагілов

Муфтій Всеукраїнського Духовного управління мусульман України Саїд Ісмагілов

Жителі Донбасу побоюються подальшого військового наступу російських військ на інші області України. Про це у розмові з Радіо Свобода заявив муфтій Всеукраїнського Духовного управління мусульман України «УММА» Саїд Ісмагілов.

«(На територію України – ред.) постійно входить величезна кількість російської техніки – танки, артилерія, установки «Град», різноманітні радіолокаційні станції. Зараз територія нашпигована солдатами та зброєю настільки, що самі місцеві жителі вважають, що немає сенсу завозити стільки військ і стільки техніки, якщо не буде подальшого наступу. Всі чекають, що буде подальший наступ на інші території України», – сказав Ісмагілов.

Сам муфтій у вересні переїхав із Донецька до Києва.

Він переконаний, що на захопленій сепаратистами території знаходяться російські війська. «Це російський війська, кадрові офіцери, які просто позрізали погони і шеврони», – сказав він.

Захід і Україна звинувачують Росію у постачанні зброї сепаратистам на Донбасі. За словами речника міністерства закордонних справ України Євгена Перебийноса, лише у період з 17 по 23 листопада зафіксовано входження на територію України двох військових колон – однієї з боку дороги Металіст-Щастя (6 одиниць), іншої у напрямку населеного пункту Станиця Луганська – 16 одиниць.

Москва продовжує заперечувати свою причетність до підтримки сепаратистів на сході України. У відповідь на дані ООН, згідно з якими з часу оголошення перемир’я на сході України загинули 957 людей, МЗС Росії відреагувало, назвавши їх «абсолютно неприйнятними» та заснованим «на сумнівних джерелах».

«Пересмикуються факти, пов’язані з ситуацією на російсько-українському кордоні. Культивується міф про присутність на Донбасі російських військовослужбовців», – мовиться у заяві російського МЗС, оприлюдненій 20 листопада.