СБУ заявляє про зрив спроби російської розвідки викрасти український літак

СБУ зірвала спробу російської військової розвідкиу справі викрадення українського військового літака, щоб дискредитувати Збройні сили України. Про це йдеться у повідомленні Служби безпеки, опублікованому у середу, 26 листопада.

«Для організації злочину російські спецслужби планували залучити за винагороду військовослужбовця повітряних сил ЗСУ. СБУ упередила втягування українських військових у протиправну діяльність та не допустила втрату Україною військового літака», – мовиться у повідомленні.

За інформацією СБУ, російські спецслужби «задіяли агентурну мережу ГРУ на чолі з агентом російської військової розвідки, уродженцем та мешканцем Миколаєва, громадянином України «К».

«Мешканець Миколаєва був завербований спецслужбами Росії у липні цього року у Севастополі. Першим його завданням від російського куратора було підібрати групу спільників з числа місцевих жителів. Після успішного проходження перевірки «К» був переданий на зв’язок офіцеру ГРУ, з яким відбулась зустріч у Бєлгороді, на території Росії. Під час цієї зустрічі було поставлено нову мету – організувати викрадення літака з аеродрому Кульбакіно на територію Росії», – зазначають у СБУ.

В СБУ заявляють, що 24 листопада «громадянина «К» було затримано на «гарячому» при спробі отримати таємні документи у сфері оборони».

Наразі українські слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 111 Кримінального кодексу України – державна зрада. Затриманому оголосили про підозру.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі нема.

Your browser doesn’t support HTML5

СБУ повідомила про спробу Росії викрасти літак України (відео)