Готуватись до зимової війни Україні допомагає Канада – експерт

Уряд Канади відправив у четвер в Україну літак з багажем військової допомоги на загальну суму понад 22 мільйони доларів. Міністр оборони Канади напередодні повідомив, що допомога включає теплий одяг, взуття та інше зимове спорядження з армійських резервів Канади.

«Цього разу допомога спрямована саме на військове обладнання і зимовий одяг. Канадські збройні сили спеціалізуються на веденні бойових дій чи підготовки до них в зимових умовах. Канада надає Україні 70 тисяч зимових чобіт – це дуже специфічне взуття, виготовлене з високоякісного матеріалу Vortex. Також в Україну направляють 30 тисяч зимових курток, 30 тисяч спеціалізованих комбінезонів, штанів для зими. Я впевнений, що ця допомога на цьому не закінчиться і ця співпраця буде продовжуватися», – розповів про «Голосу Америки» військовий експерт, офіцер НАТО у відставці Ігор Козак, який з канадського боку координує відправку військової допомоги в Україну.

Також Оттава готує наступний вантаж допомоги Україні, який включатиме обладнаня для польових госпіталів, радіостанцій, прилади нічного бачення та інше спорядження. Його відправка запланована на початок наступного року.