Порошенко вважає основним недоліком ГПУ затягування розслідування резонансних справ

Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає основним недоліком Генеральної прокуратури затягування розслідування резонансних кримінальних справ, повідомляє прес-служби глави держави.

Крім того, за його словами, основними недоліками Генпрокуратури є уникнення покарання високопосадовцями, неповернення вкрадених державних коштів, перебування на посадах прокурорів, які заплямували себе корупційними діями.

«Суспільство сьогодні має серйозні претензії до Генеральної прокуратури, до місцевих прокуратур і до повільного реформування вашої структури», – наголосив Порошенко під час зустрічі з представниками прокуратури з нагоди Дня працівника прокуратури.

Президент вимагає від прокуратури підвищення ефективності роботи у боротьбі з корупцією, розслідуванні резонансних кримінальних проваджень і злочинів проти активістів Майдану.

«Органи прокуратури мають знаходити жорстку оцінку фактам зловживань, перевищення влади, корупції, передусім серед державних службовців. Більшої уваги потребують проведення закупівель за державні кошти, незаконні оборудки з земельними ресурсами», – зазначив він.

У червні генпрокурор Ярема заявив, що кримінальна справа з розслідування масового вбивства в лютому 2014 року – це справа номер один в Україні.

12 листопада Ярема повідомив, що до суду вже направлені 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Майдану.