Майно Арбузова арештовують повторно – Генпрокуратура

Сергій Арбузов, архівне фото

Генеральна прокуратура повідомила в суботу, що суд за її зверненням повторно арештував майно колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова і його дружини Ірини Арбузової після того, як первісний арешт був знятий.

За повідомленням, це сталося ще в понеділок, 24 листопада, коли Генпрокуратура звернулась до Печерського районного суду Києва з повторним клопотаннями про накладання арешту на рахунки подружжя Арбузових, і цього ж дня слідчий суддя задовольнив те клопотання.

Генпрокуратура нагадала, що перед тим, 21 листопада, слідчий суддя Печерського райсуду Києва розглянув клопотання захисників Арбузова і ухвалив скасувати раніше накладені арешти, і те рішення не можна було оскаржити. Тепер Головне слідче управління Генпрокуратури надає правову оцінку тому рішенню судді, мовиться в повідомленні.

Первісні арешти на згадані рахунки Арбузова слідчий суддя Печерського райсуду Києва наклав іще 20 травня, а на майно дружини Арбузова – в серпні.

Наразі не повідомлено, як могли бути використані Арбузовим, який переховується від слідства і перебуває в розшуку, чи його дружиною кошти на цих рахунках у дні між зняттям арешту і його новим накладенням.

Колишнього голову Нацбанку підозрюють, зокрема, за статтею Кримінального кодексу про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за фактом такого зловживання колишніми високопосадовцями Нацбанку при створенні телеканалу «Банківське телебачення».