Керрі заперечує провальність політики санкцій

Держсекретар США Джон Керрі

Держаний секретар США Джон Керрі заперечує заяви, що політика санкцій провалилася. Про це він заявив у вівторок на прес-конференції у Брюсселі після зустрічі керівників МЗС країн НАТО.

«Я цілком і повністю незгоден із будь-яким передчасним припущенням, що політика санкцій провалилася. Чи вони змінили політику Росії? Ні. Але не це не означає, що вони ще не могли її змінити, чи не зможуть, або ж що є можливості рухатися в іншому напрямку», – зазначив Керрі.

Джон Керрі наголосив, що Росія офіційно підтвердила, що 2015 рік для її економіки буде роком рецесії.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні. Москва запровадила обмежувальні заходи у відповідь.

Упродовж цього року російський рубль впав на більш ніж 40%, переважно через міжнародні санкції, запроваджені проти Росії за її роль в конфлікті в Україні, через зниження цін на нафту.