СБУ: в Маріуполі попереджений терористичний напад

Символіка СБУ

Співробітники Служби безпеки України знешкодили диверсійну групу, яка входила до складу незаконного воєнізованого формування «Сват» та готувала терористичний напад на Маріуполь.

Про це повідомляє 3 грудня офіційний сайт СБУ.

«Оперативна група контррозвідки СБУ затримала двох громадян України – бойовиків на прізвиська «Пес» та «Рунич». Того ж дня у Харкові було затримано їхнього поплічника – члена цієї ж диверсійної групи на прізвисько «Джигіт». У складі групи «Джигіт» виконував обов'язки стрільця-оператора ПЗРК «Ігла» та розвідника. Він збирав інформацію про позиції українських військ, зокрема артилерійські розрахунки. За його координатами терористи вели прицільний обстріл на знищення», – ідеться в повідомленні.

Затримані мали «великий арсенал вогнепальної зброї та боєприпаси до неї», а також «чотири комплекти уніформи збройних сил Російської Федерації».

«Зі слів затриманих, усі члени групи пройшли вишкіл у тренувальному таборі на території Росії», а «школу маскування, вчинення диверсій, ведення бою в умовах міста вони пройшли на території однієї з військових частин Криму», інформують в спецслужбі і додають, що «завданням групи була організація військового нападу на місто Маріуполь».