Порошенко про візит у Сінгапур: домовилися про навчання співробітників Антикорупційного бюро України

Your browser doesn’t support HTML5

Порошенко хоче використати досвід Сінгапуру в боротьбі з корупцією

Президент України Петро Порошенко та виконувач обов’язків директора Бюро корупційних розслідувань Сінгапуру Джеймс Лоу домовились про навчання співробітників Антикорупційного бюро України. Про це повідомляє прес-служба президента.

«Чим ефективніше ми боротимемося з корупцією, тим кращий інвестиційний клімат зможемо створити, в тому числі для сінгапурського бізнесу, і більше інвестицій зможемо отримати», – заявив президент під час зустрічі з Лоу в Сінгапурі.

Бюро корупційних розслідувань Сінгапуру було створене у 1952 році. Його робота стала відчутною в суспільному і політичному житті країни з 1959. Чисельність персоналу становить 110 осіб. Основними функціями Бюро є розслідування зловживань та порушень держслужбовців, що мають ознаки корупції, моніторинг діяльності держустанов з метою запобігання виникнення передумов для корупційних дій.

14 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Порошенко пропонує запросити на посаду голови Антикорупційного бюро іноземця.