Працівника ДАІ засудили до року умовно за переслідування автомайданівців

Суд у Київській області виніс вирок працівнику ДАІ за переслідування активістів Автомайдану, повідомляє прокуратура Київщини.

За повідомленням, керівника відділення Державної автомобільної інспекції Києво-Святошинського райвідділу міліції засудили до одного року обмеження волі з іспитовим строком на 1 рік з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах терміном на 1 рік.

За даними слідства, його звинувачували у службовому підробленні при складанні адмінпротоколів проти «автомайданівців» у січні-лютому цього року.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілого на суму 10 тисяч гривень.

Під час масових акцій протесту в Києві учасники Автомайдану проводили пікети біля будинків вищих державних посадових осіб, в тому числі біля резиденції «Межигір’я» колишнього президента Віктора Януковича. Працівники ДАІ тоді складали рапорти про порушення правил дорожнього руху.

Минулого місяця прокуратура Київської області повідомила, що направила до суду десять обвинувальних актів стосовно співробітників Державної автоінспекції області, які в січні-лютому цього року протиправно притягали до адміністративної відповідальності водіїв-учасників Автомайдану.