СБУ вводить «гарячу лінію» для збору інформації про злочини щодо євромайданівців

Your browser doesn’t support HTML5

Служби безпеки України вводить закритий окремий канал для збору інформації про злочини проти активістів Євромайдану, повідомляє прес-служба цього відомства.

«Call-centre Служби безпеки України від сьогодні в цілодобовому режимі буде приймати інформацію та свідчення про злочини, вчинені проти активістів Євромайдану протягом листопада 2013 – лютого 2014», – йдеться в повідомленні.

СБУ закликає всіх, хто має будь-яку інформацію, яка допоможе розслідуванню, можуть звертатися за номером телефону «гарячої лінії» 0-800-501-482 (дзвінки приймаються цілодобово), повідомлення можна відправляти також на нову електронну пошту tribunal@ssu .gov.ua.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський зазначив, що функції загальної «гарячої лінії» розширені й створено окремий канал для повідомлень про правопорушення проти євромайданівців на прохання адвокатів родичів Героїв Небесної сотні.

За даними прес-служби, в СБУ створена координаційна група з допомоги в розслідуванні злочинів проти активістів Євромайдану. До неї увійшли адвокати сімей Героїв Небесної сотні і численна група фахівців СБУ.

Командир «Беркута» Дмитро Садовник, підозрюваний у співучасті в масових вбивствах на Майдані, на початку жовтня втік після того, як суд замінив йому запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Його місце перебування не відоме.

.