У Севастополі невдало підірвали будинок біля пам'ятника «Солдат і Матрос»

26 грудня в Севастополі спробували підірвати 16-поверховий будинок. Вибух пройшов невдало. Будинок осів на два поверхи і нахилився у бік моря.

Операцію проводила московська фірма «Альфа Експедішн Демайнінг», що спеціалізується на послугах у галузі ведення вибухових робіт при зносі будівель і споруд. Напередодні операції всі жителі району були евакуйовані.

11 травня 2014 виконуючий обов'язки «губернатора» Севастополя Сергій Меняйло підписав розпорядження №90 «Про знесення об'єкта незавершеного будівництва за адресою: вул. Капітанська, 12 ».

Як сказано в розпорядженні, відповідно до довідки від 18 квітня 2014 року, представленої прокуратурою Севастополя за результатами перевірки дотримання вимог містобудівного та земельного законодавства при будівництві об'єкта по вул.Капітанская, 12, виконання робіт на об'єкті проведено з грубими порушеннями чинного законодавства, вимог державних стандартів, будівельних норм і правил, проектних рішень, умов і обмежень забудови земельних ділянок.

У зв'язку з тим, що порушення допущені при будівництві загрожують життю та здоров'ю громадян, об'єкт незавершеного будівництва за адресою: ул.Капітанская, 12 наказано знести.

Багатоповерхівку будували неподалік пам'ятника «Солдат і Матрос» у Севастополі.