Уряд: жителі підконтрольних бойовикам територій отримають українську «гуманітарку» до 1 січня

У неділю, 28 грудня, жителі територій, підконтрольних бойовикам на сході України, отримають вантажі з українською гуманітарною допомогою. Про це повідомив віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

«27 грудня продукти харчування, товари першої необхідності обсягом 60 тонн доставлено у соцзаклади Алчевська та Красного Луча. Сьогодні буде доставлено адресатам ще 60 тонн вантажу», – повідомив Зубко.

«Сьогодні, у понеділок і у вівторок триватиме гуманітарна місія. Рятувальники упродовж цього часу адресно доставлять весь гуманітарний вантаж. Ситуація на території, підконтрольній бойовикам, складна, але переговори тривають. І ми сподіваємося, що ніхто на цих територіях не залишиться без нашої допомоги», – сказав урядовець.

«Ми мусимо поспішати, адже на Схід України йдуть сильні морози, і важливо роздати людям продукти харчування, яким мороз може зашкодити», – зауважив Зубко.

25 грудня за дорученням президента та прем’єра було доставлено 326 тонн гуманітарного вантажу, призначеного для соціальних закладів та мирного населення, яке проживає на території, підконтрольній бойовиками.