ОБСЄ передала рятувальникам на Донбас обладнання для розмінування

Your browser doesn’t support HTML5

ОБСЄ передає Україні обладнання для розмінування

50 бронежилетів четвертого класу та 60 шоломів передала ОБСЄ для українських рятувальників, які проводять роботи з розмінування у зоні конфлікту на Донбасі. Про це розповів координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба.

Окрім того, передали 5 лептопів із програмним забезпеченням для протимінної діяльності.

«По-моєму, зараз вся країна і всі ті, хто хоче їй допомогти, повинні виявляти гнучкість і реагувати швидко та ефективно на всі нові виклики та перетворення. На це націлена робота нашого офісу ОБСЄ, ми готові всіляко допомагати, і доказом цього сьогодні відбувається передача матеріальних речей, які можна побачити і до яких можна торкнутися, тих речей, які потрібні українським рятувальникам», – зазначив він.

Обладнання поїде на Донбас уже завтра, його вистачить для повного забезпечення піротехніків, що там працюють, розповів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

За його словами, у містах на Донбасі, звідки відступили сепаратисти, рятувальники знаходять, окрім військових снарядів, ще й міни, замасковані під коробки з-під сигарет та дитячі іграшки.

Наразі, за словами Бочковського, на всій території України працює 550 піротехніків.