Кадиров не бачить загрози від «Ісламської держави»

Голова Чечні Рамзан Кадиров

Голова Чечні Рамзан Кадиров не бачить загрози поповнення підпілля на Північному Кавказі в Росії за рахунок бойовиків угруповання «Ісламська держава».

«Такої загрози немає. І даремно ми самі себе лякаємо різними «Ісламськими державами», – сказав Кадиров в інтерв’ю російському агентству «Інтерфакс».

«У нас є у рядах цих терористичних полчищ добра агентурна мережа. Це дозволяє відстежувати пересування тих, хто для нас цікавий. Більше того, це дає можливість вчасно відправити у вічне відрядження з квитком в один кінець тих, хто, хоча б жартома, направляє дуло у бік Росії», – зазначив Рамзан Кадиров.

За його словами, «небезпеку для Росії і всього світу становить те, що США і західні країни перетворили близькосхідний регіон на велетенський плацдарм для підготовки терористів».

Влітку 2014 роки бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили значні території на півночі і заході Іраку, а також частину території у Сирії. Сили міжнародної коаліції з серпня завдають повітряних ударів по їхніх позиціях, щоб зупинити наступ ісламістів.