Тимошенко закликала Надію Савченко припинити голодування

Надія Савченко, архівне фото

Керівник фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликає українську льотчицю, народного депутата від «Батьківщини» Надію Савченко припинити голодування. Про це повідомляє прес-служба політичної сили.

«Ти дуже потрібна нам. Потрібна живою. Тому я прошу тебе: облиш голодування! Набирайся сил. Ворогові ми потрібні лише слабкими. Але перемога неодмінно буде за Україною, і ти мусиш розділити радість цієї перемоги зі своїм народом. Так, фізичні і моральні тортури, які ти переживаєш у російському полоні, свідчать про те, що путінська Росія перейшла межу моралі та етики, притаманну сучасній цивілізації», – йдеться у заяві.

Крім того, Тимошенко звернулася до міжнародної спільноти з проханням активізувати зусилля для звільнення Савченко.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

Савченко обрана до Верховної Ради України за списком партії «Батьківщина». Крім того, 25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала українську льотчицю Надію Савченко до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Сьогодні в мережі розпочалася міжнародна інтернет-акція на підтримку Савченко.

05.01.2015
У світі почався твітер-шторм на підтримку звільнення Надії Савченко

Українська льотчиця і депутат Верховної Ради четвертий тиждень поспіль продовжує голодування у московському слідчому ізоляторі далі