У МНС Росії заявляють про «успішне завершення» доставки допомоги на Донбас

Вантажівки «гуманітарного конвою» Росії, архівне фото

Сьогодні вночі всі вантажівки «гуманітарного конвою» Росії порожніми повернулися в Ростовську область, повідомляють у МНС Росії.

У російському відомстві наголошують, що вантажі доставлені адресатам.

«Усі автомобілі пройшли митний і прикордонний догляди на державному кордоні. У тому, що машини повернулися порожніми переконалися представники прикордонної та митної служб України, а також журналісти, які були допущені на два прикордонні пункти пропуску – Донецьк і Матвєєв Курган», – йдеться у повідомленні.

8 січня вранці з території Росії в Україну прибув 11-й «гуманітарний конвой. Українська сторона провела лише візуальне спостереження вантажівок, а представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі у транспортуванні вантажів.

Російська сторона заявляє, що возить на Донбас речі першої необхідності. До цього жодний з 11 таких «конвоїв» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

Водночас у штабі АТО активізацію бойовиків за минулу добу на Донбасі називають наслідком прибуття до України чергового «гуманітарного конвою» з Росії.