Під час мінувань проросійські бойовики маскують вибухівку під іграшки, ручки, тару – штаб АТО

З боку проросійських бойовиків на Донбасі мінування територій здійснюють професіонали, вибухівку здебільшого маскують під побутові предмети. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр АТО.

«Особи, які використовують і застосовують ці вибухонебезпечні предмети, навчалися у професіоналів або раніше цим займалися. Як правило, вибухівка може бути замаскована під будь-які побутові прилади. Головне для пересічного громадянина зрозуміти, що присутність підозрілого предмета в цьому місці недоцільна. Це може бути залишений портфель або дитяча іграшка. Також ми бачили маскування під вогнегасники, ручки для письма та тару під напої» – розповів командир групи розмінування Збройних Сил України підполковник Богдан Бабій.

Військові фахівці з розмінування наголошують, що до будь-якого підозрілого предмета підходити не можна, а тим паче — рухати його. Перше, що необхідно зробити, це оповістити якомога більше населення, по можливості обгородити місце і повідомити ДСНС України, міліції та саперам.

За останній місяць українські військові сапери перевірили на наявність вибухонебезпечних предметів понад 250 кілометрів автомобільних доріг та понад 100 кілометрів ліній електропередач.