МВС підтвердило загибель дитини й двох жінок на Луганщині від снарядів, випущених з боку бойовиків

Під час артилерійського обстрілу у селищі Кряківка на Луганщині загинула 14-річна дівчинка, її мати та бабуся. Їхню загибель підтвердила представник облуправління МВС в Луганській області Тетяна Погукай. За даними МВС, обстріл здійснювався з реактивної системи залпового вогню «Град».

«О 9.45 до чергової частини Новоайдарського УМВС надійшло повідомлення від мешканки села про те, що на подвір’ї будинку № 34 по вулиці Набережна у селищі Кряківка загинули три людини. На подвір’ї будинку, який розташований на околиці селища, правоохоронцями були виявлені тіла загиблих – 14-річної дівчинки та її 64-річної бабусі, а у будинку було виявлено тіло загиблої 50-річної матері. Ця родина місяць тому поховала власника будинку, батька дівчинки», – мовиться в повідомленні.

У МВС інформують, що люди загинули внаслідок артилерійського обстрілу селища, який вели російські та проросійські бойовики з третьої до шостої ранку з реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град». Декілька снарядів влучили в подвір’я будинку.

«Селище розташоване поруч із Трьохізбенкою – вони частіше за все потерпають від обстрілів бойовиків», – зазначила Тетяна Погукай.

Під час роботи співробітників міліції на місці події у лісосмузі на відстані приблизно 500 метрів військовослужбовці помітили танк бойовиків, який здійснював коректування дула в напрямку будинку, на подвір’ї якого перебувала слідчо-оперативна група.

Через декілька хвилин бойовики з кулеметів почали обстріл правоохоронців. Цю атаку відбили військовослужбовці 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» та батальйону «Айдар», повідомляють у МВС.