Українці Рима вимагали від Росії звільнення Надії Савченко

Українці вимагають звільнення Надії Савченко, Рим, 11 січня 2015 року, фото Алесі Татарин

Українці Рима провели в неділю, 11 січня, маніфестацію за звільнення Надії Савченко та проти світового тероризму. Акція відбулася в історичному центрі італійської столиці, навпроти Пантеону. Організаторами виступили оргкомітет «Євромайдан Рим» та Конгрес українців Італії.

Плакати італійською та англійською мовами були присвячені Надії Савченко та паралелям між недавніми подіями у Франції та російською агресією в Україні.

Промовці зверталися до присутніх українською, італійською, англійською та французькими мовами. У маніфестації римських євромайданівців взяв участь посол України в Італії Євген Перелигін. Свій виступ італійською мовою він присвятив історії Надії Савченко.

До акції приєдналися французькі туристи з плакатами «Je suis Charlie». Під час заходу слово взяв випускник школи зі Слов’янська, який англійською мовою розповів про жахи війни та про випускні екзамени у підвалах бомбосховища.

Учні римської української суботньої школи «Престиж» показали український вертеп. Лунали колядки, молитви за мир в Україні.

Українські активісти регулярно заявляють про свою політичну позицію, організовуючи різноманітні заходи в центрі Рима.