Порошенко ветував закону про мораторій на стягнення заставного майна

Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко ветував закон про мораторій на стягнення майна, наданого для забезпечення кредитів в іноземній валюті. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Пропозиції президента щодо законопроекту №1610 спрямовано до парламенту 13 січня.

«Зауваження президента до закону ґрунтуються на тому, що він комплексно не вирішує проблеми погашення банківських кредитів в іноземній валюті. Відсутність комплексного врегулювання питання погашення заборгованості за споживчими кредитами в іноземній валюті призводить до стійкого погіршення ситуації в банківській системі та зниження її ліквідності», – пояснили у прес-службі президента рішення Порошенка ветувати закон.

Вирішення проблем позичальників не може ставити під загрозу інтереси вкладників банків, які мають однакові права з позичальниками, наголошують у прес-службі.

28 грудня 2014 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон «Про мораторій на відчуження майна громадян, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті». За словами авторів закону, документ розроблено з метою захисту прав людини, зокрема недопущення порушення права на житло.