Донецький аеропорт перебуває під контролем українських військових – штаб АТО

Донецький аеропорт, 13 січня 2014 року

Українські військові продовжують утримувати свої позиції на території Донецького аеропорту. Про це повідомляє штаб АТО.

«О 16.00 офіцер, який перебуває в новому терміналі, по телефону повідомив прес-центру, що бій триває, термінал перебуває під нашим контролем», – йдеться у повідомленні.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах заявляють про те, що вони захопили Донецький аеропорт.

Сьогодні у штабі АТО повідомили, що проросійські сепаратисти обстрілюють новий термінал Донецького аеропорту. Крім того, у штабі АТО припустили, що бойовики з боку нового терміналу «почнуть обстрілювати міжнародну місію, щоб звинуватити у цьому злочині українську сторону».

Спостерігачі ОБСЄ сьоогодні вирушили до Донецького аеропорту. Однак після двох невдалих спроб потрапити на територію аеропорту вони вирішили повернутися в зв’язку з обстрілами.

Упродовж останніх днів позиції українських військових в Донецькому аеропорту обстрілювали бойовики. Зокрема спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні заявляла про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, більшість з яких локалізована в районі Донецького аеропорту.

Від 9 грудня 2014 року на Донбасі був оголошений черговий «режим тиші», проте обстріли відбуваються і надалі. Українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні перемир’я.