Бойовики застосували сльозогінний газ проти військових у Донецькому аеропорту – прес-центр АТО

Бойовики, які намагаються захопити Донецький аеропорт, застосували сльозогінний газ проти військових, які утримують об’єкт, повідомляє прес-центр АТО.

«Не маючи можливості отримати перевагу у відкритому протистоянні, ворог вдається до підступних хитрощів. Так, було зафіксовано застосування терористами газу. Конкретний тип застосованої речовини не встановлено, але мова, ймовірно, йде про один з різновидів сльозогінного газу», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі заявляють, що українські солдати, які утримують новий термінал, «не втрачають контролю над ситуацією й отримують потужну вогневу підтримку». «Противник несе втрати у живій силі та техніці. Панічна інформація про оточення українських захисників летовища, що була розповсюджена у соцмережах, не відповідає дійсності», – додали у прес-центрі.

Водночас у повідомленні йдеться, що ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

Бойовики вже кілька днів ведуть активний наступ на позиції українських військових у Донецькому аеропорту. Раніше сепаратисти заявили, що їм вдалося захопити новий термінал. Однак у прес-центрі АТО інформацію про повне захоплення бойовиками аеропорту спростували.

Речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що ситуація там складна, але військовим вдається відбивати атаки. Донецький аеропорт контролюють українські військові.