ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо полковника, який не припинив знущання над Гаврилюком

©Shutterstock

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно полковника МВС, котрий не припинив злочини щодо учасника акцій протесту, козака, а сьогодні вже народного депутата України Михайла Гаврилюка. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою щодо полковника внутрішніх військ МВС України», − мовиться у повідомленні.

У Генпрокуратурі поінформували, що встановлено, що посадовець 22 січня 2014 року під час мирних акцій протесту у центральній частині Києва, здійснюючи функції охорони громадського порядку, не виконав свої службові обов’язки та не припинив злочини, які вчинялися іншими працівниками правоохоронних органів відносно активістів акцій протесту Михайла Гаврилюка та волонтера медичної бригади, хоча міг і повинен був їх припинити.

«В результаті злочинної бездіяльності підозрюваного заподіяно істотної шкоди правам та інтересам зазначених осіб. Обвинувальний акт у зазначеному провадженні направлено для розгляду до Печерського районного суду міста Києва», − зазначили у Генпрокуратурі.

У ГПУ також нагадали, що вже закінчено досудове розслідування стосовно чотирьох правоохоронців, яких Печерським райсудом міста Києва вже визнано винним у вчиненні злочинів щодо Гаврилюка.