Алієв: в Азербайджані «гарантована» свобода преси

Президент Азербайджану Ільгам Алієв

Президент Азербайджану Ільгам Алієв відкидає критику на адресу його країни щодо порушення прав журналістів та громадських активістів. Він переконує, що в Азербайджані «гарантована» свобода преси та інші свободи. Про це Ільгам Алієв заявив у середу, 21 січня, після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

Алієв додав, що Азербайджан «не має проблем» з низькими рейтингами свободи слова, які складають міжнародні правозахисні організації.

Він заявив також про свою популярність в Азербайджані, наголосивши, що результати президентських виборів «підтвердили», що люди його підтримують. «Мене підтримує понад 90% населення», – сказав Алієв.

Міжнародні спостерігачі розкритикували останні парламентські і президентські вибори в Азербайджані, назвавши їх нечесними і непрозорими.

Напередодні міжнародні правозахисні організації, включаючи Human Rights Watch, закликами Ангелу Меркель вплинути на Ільгама Алієва щодо захисту ув’язнених в Азербайджані журналістів, правозахисників та опозиціонерів.