МВФ розгляне запит України щодо розширення кредитування – Лаґард

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард і президент України Петро Порошенко

Запит України щодо розширеної програми фінансування буде розглянутий на найближчому засіданні Ради директорів Міжнародного валютного фонду. Про це заявила директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард у середу, 21 січня, у Давосі.

«Я отримала запит від президента Порошенка у присутності його міністра фінансів та голови Нацбанку України щодо програми розширеного кредитування (EFF), яка б замінила нинішню програму stand-by. Цей запит я адресую Раді директорів МВФ, засідання якої буде скликане якомога швидше. Звісно, я буду пропонувати підтримати цей запит», – зазначила вона.

За словами Крістін Лаґард, розширена система кредитування надається на довший період, ніж програма stand-by, також сума кредитів є більшою.

Президент України Петро Порошенко 21 січня на зустрічі з МВФ Крістін Лаґард, яка відбулася у рамках Давоського форуму, закликав розширити фінансування України і перейти до програми EFF. Порошенко наголосив, що Україна успішно виконує програму stand-by та реалізує реформи, які необхідні для забезпечення фінансової стабільності й відновлення економічного зростання.

Місія МВФ перебувала з візитом в Україні з 9 до 18 грудня і планує повернутися у січні.

У квітні 2014 року МВФ схвалив дворічну програму фінансової допомоги Україні на суму 17 мільярдів доларів. До Києва вже надійшли два транші допомоги обсягом у 3,2 й 1,4 мільярда доларів.